foto tegelzetter hoogezand


Welkom op mijn website!

Mijn naam is Filippo Stefano, geboren en getogen op Sicilië. Ik vertel u graag meer over waarom ik tegelzetter ben geworden en waar mijn liefde voor natuursteen vandaan komt.

Al op jonge leeftijd ging ik liever met mijn vader en opa mee dan naar school. Boeken waren niets voor mij. Mijn vader had een aannemersbedrijf waar ik veel geleerd heb. Ik leerde stukadoren, metselen en alles wat noodzakelijk is voor het bouwen van een huis.

Wat ik het allermooist vond, was als ik met mijn vader een vloer mocht leggen. Vooral als het ging om een natuurstenen vloer. Als de vloer helemaal uitgevlakt en gepolijst was, keek ik mijn ogen uit.

Mijn opa was in het Siciliaanse dorpje de loodgieter. Ik kreeg op jonge leeftijd al veel mee over het installeren van badkamers. Waar ik toch het meest naar uitkeek was het betegelen van de badkamer na het installeren van alle sanitair. Dit mocht ik natuurlijk nog niet alleen doen, daar was ik nog te onervaren voor.

Toen ik iets ouder werd, zo tegen de twintig jaar, ben ik mijn vader gevolgd naar Nederland. Mijn vader had werk gevonden in Nederland en ik besloot om hier voor korte tijd te verblijven. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen, voornamelijk door de liefde, om in Nederland te blijven.

Aan het begin ben ik aan het werk gegaan in verschillende pizzeria’s. Wat moet je anders als Italiaan in Nederland? Toch was pizza’s bakken niet helemaal mijn ding.

Ik besloot iets te zoeken dat beter bij mij paste. Ik ben als steenhouwer aan het werk gegaan bij Biemans Natuursteen. Hier heb ik mij gespecialiseerd in het herstellen van oude vervallen gevels en stoepen. Vervolgens heb ik 10 jaar lang bij Neven en Bolt Natuursteen gewerkt. Daar heb ik mijn vakmanschap gespecialiseerd als natuursteenbewerker. Dit houdt in het zagen, schuren, polijsten en restaureren van natuursteen.

Na 10 jaar besloot ik voor mezelf te beginnen als ZZP’er. Ik wilde meer contact met mensen krijgen en mijn eigen passie voor natuursteen delen met andere mensen. Kort daarna is mijn broertje begonnen met zijn eigen natuursteenbedrijf ‘Natuursteen Stefano’. We werken veel samen en maken samen prachtige producten zoals aanrechtbladen, vensterbanken, schouwen en dorpels.

Inmiddels woon ik al ruim twintig jaar in Hoogezand en heb ik in heel Nederland (maar vooral in Groningen) onder anderen vloeren gelegd, badkamers betegeld, stoepen en vloeren hersteld en advies gegeven.

Ik vind natuursteen het mooiste product dat er is. Er is zoveel keus dat er voor iedereen een geschikte steen is. Je kan alle kanten op. Wil je een chique luxe stijl creëren, een warme stijl of een moderne? Natuursteen past overal. Daarnaast is het een prachtig natuurproduct. Het is ongelooflijk wat de natuur voor ons kan creëren!

Scroll naar boven